Geokompas verdwijnt als naam, activiteiten gaan verder.

Begin februari 2021 werd er een formele start gemaakt met Geokompas. Eind december van dit jaar, nog geen jaar later, verdwijnt de naam Geokompas alweer van het toneel.


Succesvol concept
Met het concept van Geokompas anticiperen we op het landelijke tekort aan geo-medewerkers en de beperkte instroom in deze branche vanuit het onderwijs. Anticiperen betekent voor ons kijken waar mogelijkheden liggen voor nieuwe instroom, maar ook stappen zetten om kansen benutten. Het afgelopen jaar hebben we dat succesvol gedaan en zo een heel aantal kandidaten geworven die aan een omscholingstraject zijn begonnen tot assistent landmeter en tot geo-datamedewerker. Vrijwel allemaal zijn ze nu aan het werk en volgen ze trainingen en opleidingen om zich verder in de geo-branche te verdiepen.

Efficiënter werken
Het afgelopen jaar is ook gebleken dat de vorm waarin we Geokompas als organisatie wilden neerzetten, niet helemaal paste bij de realiteit. Geokompas is onstaan uit een samenwerking tussen MUG Ingenieursbureau en Fervent opleidingen. De tijd die binnen Geokompas nodig is voor organisatorische zaken, weegt niet op tegen de voordelen van werken en opleiden gescheiden bij beide organsiaties neer te leggen. Voortschreidend inzicht laat zien dat we op die manier efficiënter kunnen werken.

Naam Geokompas verdwijnt
Daarom verdwijnt vanaf 1 januari 2022 de naam Geokompas en zullen de opleidingsactiviteiten en werkplekken bij Fervent en MUG worden ondergebracht. Kandidaten die zich willen laten omscholen voor een beroep in de geo-branche kunnen dus nog steeds bij ons terecht voor een omscholingstraject met zicht op een werkplek. Het concept verandert daarmee niet, alleen de naam.

Mocht u vragen hebben over deze wijziging of bent u geïnteresseerd zijn in werken in de geo-branche, neem dan contact op met Hans Hainje (hhainje@mug.nl)of Sjoerd van der Wiel (svdwiel@fervent.nl).