Eerste cursusmodule GIS voor medewerkers Geokompas

19 juli 2021
2021-07-19 12:05:00

Op maandag 19 juli werd bij Fervent Opleidingen de eerste module GIS van de Praktijkopleiding GIS & geo-gegevensbeheer gegeven aan medewerkers van Geokompas. De cursus werd gegeven door Mark Verlaat, Adviseur Geo-ICT bij MUG Ingenieursbureau. Mark is één van de hybride docenten van Geokompas.

Geokompas investeert in het personeel door ze op te leiden tot breed inzetbare medewerkers op het gebied van GIS en geo-data. Hiermee ontstaat een kwaliteitsimpuls aan het aantal beschikbare GIS-medewerkers, maar biedt Geokompas medewerkers ook de mogelijkheid om te blijven werken aan hun loopbaanontwikkeling.

In deze module wordt uitgelegd wat GIS is, wat je er mee kunt doen en vooral ook waarvoor het wordt gebruikt. Daarmee kunnen de cursisten de vertaling maken van hun eigen werkzaamheden naar de eindproducten zoals die in vele organisaties en bij overheden worden gebruikt.

"Tijdens de cursus laat ik de cursisten kennismaken met GIS. Ik leer ze de basisprincipes van een Geografisch Informatie Systeem en leg ze uit hoe ze geogerelateerde data kunnen verwerken met GIS-software. Ze gaan daarna ook zelf aan de slag en moeten een kaart maken met behulp van GIS-software. Aan het einde van de cursusdag doen ze een kleine toets om te kijken of ze de stof van die dag beheersen. De deelnemers waren enthousiast en gemotiveerd, juist ook omdat de inhoud aansluit bij hun werkzaamheden."

Mark Verlaat