Studenten van het REA College enthousiast over mogelijkheden geo-branche

14 september 2021
2021-09-14 15:14:00

Op dinsdag 14 september gaf Geokompas voorlichting aan studenten van het REA College om ze te enthousiasmeren voor het vak van landmeter en datamedewerker. Het REA College is er voor studenten die niet terecht kunnen in het reguliere beroepsonderwijs of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Bijzonder geschikte kandidaten voor geo-branche

Geokompas biedt deze studenten juist mogelijkheden en kansen met een praktijkopleiding en vervolgens een baan. Omdat de studenten van het REA College hele geschikte kandidaten zijn voor de geo-branche, gaven we ze een inkijkje in de wereld van landmeters, GIS en geo-data.

Zonder hun geen bruikbare kaart!

Tijdens de bijeenkomst gaven Koert Schoon en Mark Verlaat de studenten een kijkje in de keuken van hun werk als respectievelijk landmeter en als adviseur geo-ICT. Dit om te laten zien hoe belangrijk het werk van landmeters en geo-data medewerkers is. Want zonder hun geen bruikbare kaart! De studenten zitten momenteel in een oriëntatiefase en kiezen op een later moment een opleiding die het beste bij hun past.

Geokompas bedankt Jan Thijs Greveling en Jissica van Veenendaal van het REA College voor de mogelijkheid om te komen vertellen over dit waanzinnig gave vak tijdens jullie talentenexpeditie!
 

Over Geokompas

Geokompas bemiddelt en leidt mensen op tot landmeetassistent en GIS/datamedewerker. Geokompas maakt gebruik van de praktijkleerweg methode van Fervent Opleidingen in Leek. De praktijkopleiding bestaat uit 15 modules (uitgesmeerd over het eerste half jaar) waarin je kennis opdoet in het vak. Deze modules worden gegeven door hybride docenten.