Opleiding GIS en geo-data | van platte kaart naar geo-informatie

29 september 2021
2021-09-29 12:14:00

Op woensdag 29 september was er opnieuw een groep kandidaten die deelnam aan een cursusmodule GIS. Mark Verlaat nam de groep mee in de wereld van GIS en geo-data.

De cursus begint bij Mark altijd met een stukje geschiedenis. Van het ontstaan van (platte) kaarten tot het eerste echte visuele gebruik van geo-data. Deze voorkennis is belangrijk in de beeldvorming rondom het gebruik van geo-data. De eerste deelnemers vormen nog een hybride groep waarin zowel kandidaten zitten voor de opleiding tot geo-datamedewerker als assistent landmeter. Na een uitgebreide kennismaking met geo-data en GIS gingen de kandidaten tijdens de cursus ook zelf aan de slag met het maken hun eigen digitale kaart.

In het vervolgtraject komen voor geo-datamedewerkers onderwerpen als Basisregistraties Ondergrond (BRO), Beheer Openbare Ruimte (BOR) en de BAG en BGT aan bod. In de derde week van oktober zijn hiervoor twee vervolgcursussen gepland in Noord-Holland en in Groningen. Voor de assistent landmeters staan naast de basisregistraties ook onderwerpen als Landmeetkunde, waterpassen en het leren omgaan met landmeetkundige apparatuur op het programma. Alle kandidaten krijgen ook een basistraining communicatie.

Over Geokompas

Geokompas bemiddelt en leidt mensen op tot landmeetassistent en GIS/datamedewerker. Wij enthousiasmeren kandidaten voor een geo-functie, leiden ze op en bieden ze een werkplek in de geo-branche.